Heeft u ruimte tekort in huis? Of zit er gezinsuitbreiding aan te komen, maar wilt u niet verhuizen? Dan is het slim om te kiezen voor een aanbouw. Daarmee creëert u snel extra ruimte in huis. Het voelt na een aanbouw vaak alsof u een compleet nieuwe woning hebt, terwijl u niet bent verhuisd! Ideaal dus. Daarnaast wordt uw woning hierdoor natuurlijk ook meer waard en krijgt het vaak een mooiere en luxere uitstraling. Door een aanbouw komt er namelijk vaak ook meer licht naar binnen. Denkt u eraan om een aanbouw te laten plaatsen? Dan vertellen wij u graag waar u dan allemaal op moet letten.

Een aanbouw: waar moet u beginnen?

Wanneer u een aanbouw wil laten plaatsen, moet u eerst alles op een rijtje zetten. Wat is precies de reden dat u een aanbouw wil en wat is er mogelijk qua ruimte? Hoe groot moet de aanbouw zijn en hoe moet deze eruit te komen zien? Veel mensen denken dat er maar één manier is, maar vaak zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt bijvoorbeeld zelf inspiratie op gaan doen en alvast wat ideeën uitwerken. Daarnaast is het slim om een specialist in te schakelen, zoals een aannemer. Rudy Vermeeren is specialist in aanbouwen en weet precies uw wensen en de mogelijkheden in kaart te brengen.

Hoe diep moet de fundering zijn en hoeveel palen heeft u nodig voor een aanbouw?

Een van de belangrijkste zaken bij een aanbouw is natuurlijk de fundering. Niet iedereen denkt hierover na, maar de fundering moet natuurlijk wel goed zijn; u gaat een nieuw deel van uw huis bouwen en zo moet u dat ook zien! Het is dan ook af te raden om te besparen op de fundering. Dit wordt vaak gedaan, omdat men het natuurlijk niet “ziet”. Hoe duur de fundering voor de aanbouw moet zijn, is per aanbouw weer anders. Ook hoeveel palen u nodig heeft voor de aanbouw verschilt.   

Hoeveel kost een aanbouw?

Hoeveel kost een aanbouw nu gemiddeld of per m2? Het is natuurlijk logisch; hoe groter de aanbouw, des te duurder deze wordt. Ook het materiaalgebruik kan veel verschil maken. Gemiddeld binnen de kosten van een aanbouw toch wel met 8000 euro, dit kan natuurlijk zo hoog oplopen als u het zelf wil hebben. Het is verstandig om een budget vooraf op te stellen en hiervoor voldoende ruimte over te houden voor onvoorziene kosten; deze zijn er namelijk altijd!