Als u graag een dakkapel wil laten plaatsen, dan is het slim om uzelf daar eens goed in te verdiepen. Het laten plaatsen van een dakkapel kan zeker voor waardevermeerdering, maar ook voor meer ruimte in huis zorgen. Wij geven graag antwoord op al uw vragen als het gaat om het plaatsen van een dakkapel.

Welke soorten dakkapellen zijn er?

U kunt kiezen uit verschillende soorten dakkapellen. Het verschil zit ‘m vaak in het materiaal, de bouwwijze of het model. Zo kan een dakkapel gemaakt worden van kunststof. Van alle materialen isoleert kunststof het best. Dit komt doordat kunststof dakkapellen vaak van polyester zijn dat in een mal gegoten wordt. Dit zorgt ervoor dat er geen naden zijn waar wind doorheen kan. Ook kan er gekozen worden voor een houten dakkapel; dit wordt vaak gedaan omdat het er erg karakteristiek uitziet, al isoleert dit wel iets minder goed. Daarom kiezen veel mensen vaak voor een soort combinatie; een kunststof dakkapel met houtlook.

Ook kunt u kiezen tussen een prefab dakkapel of een dakkapel volgens traditionele bouwwijze. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek al in elkaar gezet en hoeft alleen nog maar op uw dak te worden gezet. Dit zorgt voor veel besparing in de tijd en in de kosten. Mocht u een dak hebben met afwijkende maten, dan kan het echter zijn dat een prefab dakkapel niet mogelijk is. U kunt dan ook nog kiezen voor een dakkapel volgens traditionele bouwwijze. De constructie wordt dan ter plekke op uw dak gebouwd. Dit kost vaak wat meer dan een prefab dakkapel, maar heeft het voordeel dat de dakkapel volledig op maat gemaakt kan worden.

Daarnaast kunt u een keuze maken tussen een dakkapel met een schuin dak of een plat dak. Hierbij liggen de kosten voor een dakkapel met een plat dak vaak wat lager. Een dakkapel met een schuin dak is daarentegen wel onderhoudsvriendelijker en sluit qua uiterlijk vaak mooier aan op uw dak.

Hoe moet u het dakkapel plaatsen?

Het is verstandig om het plaatsen van de dakkapel over te laten aan een echte vakman. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt en dat alles netjes afgewerkt wordt. U hoeft zich dan ook geen zorgen meer te maken over hoe u de dakkapel moet isoleren, verven of waterdicht maken; dit wordt allemaal voor u geregeld. Rudy Vermeeren is de ideale partner voor het laten plaatsen van uw dakkapel! Kiest u voor een prefab dakkapel, dan kunt u zelf voor een kleur kiezen. Een dakkapel die op traditionele wijze gebouwd wordt, kan achteraf geverfd worden in elke kleur die u maar wil.

Hoeveel kost een dakkapel en hoeveel levert het op?

Een dakkapel brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee, maar het levert ook zeker genoeg op. Allereerst levert het natuurlijk meer ruimte op, iets waarvoor mensen in eerste instantie kiezen voor een dakkapel. Een bovenverdieping die wordt afgekapt door een schuin dak, kan met een dakkapel ineens een extra slaapkamer krijgen. Hoeveel extra ruimte een dakkapel precies oplevert, hang natuurlijk af van de kamer, het huis en de grootte van de dakkapel. Door deze extra slaapkamer, verhoogt ook de waarde van de woning. Hoeveel waardevermeerdering de dakkapel oplevert, hangt natuurlijk ook van een aantal zaken af.

Wanneer is een dakkapel vergunningsvrij?

Het is natuurlijk wel zo prettig als u direct een dakkapel kunt laten plaatsen, zonder daarbij een vergunning aan te hoeven vragen. Er zit een verschil tussen vergunningsplicht en meldingsplicht; het is belangrijk om goed uit te zoeken of het bouwen van uw dakkapel vergunningsvrij is of niet. Hiervoor kunt u een vergunningscheck doen om dit zeker te weten.