Of u nu gaat verbouwen of gewoon iets wil veranderen in huis, het is belangrijk om goed te weten waar u op moet letten als u binnendeuren gaat kopen. Want wat zijn goede binnendeuren en welke binnendeuren moet u kiezen? Als u hier geen verstand van heeft, kan de keuze heel lastig zijn. Daarom helpen wij u graag de mooiste en beste binnendeuren te kiezen. Natuurlijk kunnen wij de binnendeuren ook voor u afhangen!

Welke binnendeuren moet ik kiezen?

Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten als u een binnendeur gaat kopen. Allereerst moet u natuurlijk bedenken wat voor binnendeur u graag wilt hebben. Een deur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de ruimte en moet natuurlijk passen bij uw woning en interieur. Zo kunt u kiezen voor een paneeldeur of een glazen deur. Een paneeldeur wordt vaak gekozen als de ruimte volledig afgesloten moet worden, bijvoorbeeld bij slaapkamers. Bij woonkamers zien we vaker glazen deuren. Natuurlijk is de keuze volledig aan u! Daarnaast moet u letten op de draairichting van de deur. De meeste binnendeuren openen naar binnen toe, maar als u het prettiger vindt om deze naar buiten te laten draaien, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Of u de scharnieren aan de linker- of rechterkant wilt hebben, hangt ook volledig af van de ruimte. Als u deze keuzes gemaakt heeft, moet u ook nog een keuze maken voor het deurbeslag. Dit zijn bijvoorbeeld de sloten op de deur en natuurlijk de deurklink. Deze zijn er in heel veel verschillende soorten, maten en stijlen, waardoor de hele uitstraling van de deur kan veranderen. Denk hier dus goed over na!

Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur

U kunt ook nog kiezen tussen een opdekdeur en een stompe deur. Een stompe deur “verdwijnt” als het kozijn, waar een opdekdeur, zoals de naam al zegt, een deel op het kozijn ligt. Ook hier ligt de keuze geheel bij u; in elke ruimte kan zowel een opdekdeur als een stompe deur geplaatst worden. Welke scharnieren u voor uw binnendeuren nodig heeft, hangt dan ook af van het soort deur dat u gekozen heeft.  

Hoe breed en hoog zijn binnendeuren?

In principe kunnen alle binnendeuren op maat gemaakt worden. Er zijn echter wel richtlijnen voor Nederlandse binnendeuren, namelijk de Beoordelingsrichtlijn voor standaardafmetingen. Hoe breed zijn binnendeuren? Ze kunnen variëren tussen 53, 58, 63, 68, 73, 78, 83, 88 tot 93 centimeter. De meeste binnendeuren die nu gebruikt worden bij de renovatie van woningen zijn 83, 88 of 93 centimeter breed. Hoe hoog zijn binnendeuren? Dit kan variëren van 2,015, 2,115, 2,315 tot 2,340 meter. De dikte van een deur varieert tussen de 38 en 40 millimeter. Natuurlijk kunnen afwijkende maten ook voorkomen, dan kunt u een binnendeur op maat laten maken.

Hoe moet ik mijn binnendeuren plaatsen?

Het plaatsen of installeren van binnendeuren is een vak apart. U kunt daar daarom het best een specialist voor inschakelen. Wij van Rudy Vermeeren weten precies hoe we uw binnendeuren moeten plaatsen en nemen dit dan ook graag voor u uit handen. We gaan pas weg als al uw deuren goed, mooi en geheel naar wens hangen.