Uw huis goed beveiligen is natuurlijk van groot belang. Het is belangrijk om het potentiƫle inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om uw huis binnen te treden. Natuurlijk moet u uw deuren voorzien van goede sloten, en kan dubbel glas hier ook zeker bij helpen. Wilt u graag nog een stapje verder gaan, dan kunt u ook kiezen voor een veiligheidsbeslag met politiekeurmerk. Maar wat is een veiligheidsbeslag precies en hoe werkt het? Wij vertellen u er graag meer over.

Wat is een veiligheidsbeslag precies?

Een veiligheidsbeslag is een product waarmee buitendeuren extra beveiligd kunnen worden. Een veiligheidsbeslag bestaat uit een buiten- en binnenschild. Het buitenschild wordt vastgezet vanuit de binnenkant, waardoor er aan de buitenkant geen schroeven te zien zijn. Dit maakt het zeer moeilijk om het schild te verwijderen en bij het cilinderslot te komen. Daarnaast zorgt het veiligheidsschild aan de buitenkant ervoor dat de cilinder niet uitsteekt en de inbreker dus geen grip op de cilinder kan krijgen. Dit schild is dikker dan een normaal schild. Kies altijd voor een veiligheidsbeslag met SKG- of politiekeurmerk, dan weet u zeker dat u met een officieel en kwalitatief hoogwaardig veiligheidsbeslag te maken hebt.

Waarom een veiligheidsbeslag?

Maar waarom zou u kiezen voor een veiligheidsbeslag? Zoals we al eerder aangaven, beschermt een veiligheidsbeslag uw cilinderslot. Maar waarom is dat zo belangrijk? Een veiligheidsbeslag met bescherming van het cilinder wordt ook wel kerntrekbeveiliging genoemd. Dit komt omdat een van de meest voorkomende inbraakmethodes de kerntrekmethode is. Hierbij gebruiken inbrekers een geharde boorschroef die ze in het sleutelgat draaien. Vervolgens wordt met een speciale kerntrekker de kern van de cilinder uit de behuizing getrokken of wordt de cilinder afgebroken. Op deze manier komen de inbrekers makkelijk binnen. Om uw woning tegen het zogeheten kerntrekken te beveiliging, kunt u dus kiezen voor een veiligheidsbeslag of kerntrekbeveiliging.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van veiligheidsbeslag?

Er zijn verschillende soorten veiligheidsbeslag. Als u graag zelf een veiligheidsbeslag aanschaft en deze zelf op uw deuren wil monteren, dan moet u letten op de volgende zaken:

  • Kies altijd voor een SKG-goedgekeurd veiligheidsbeslag.
  • Kies voor een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging, omdat dit een van de meest voorkomende inbraakmethodes is.
  • Kies bij voorkeur voor een veiligheidsbeslag dat hetzelfde merk heeft als wat er nu op uw deur zit, dan is de kans groot dat de afmetingen hetzelfde zijn en u dus geen nieuwe gaten hoeft te boren.
  • Houd rekening met de breedte van het veiligheidsbeslag en kijk goed naar hoeveel ruimte er zit tussen het kozijn en het slot. De meest gangbare breedte is 50 millimeter.

Laat u het veiligheidsbeslag of de kerntrekbeveiliging liever plaatsen door een specialist, dan kunt u daarvoor natuurlijk altijd bij ons terecht! Wij helpen u graag met het veiliger maken van uw woning.