Het voorjaar breekt aan, en langzamerhand laat de zon zich steeds vaker zien. Wilt u dit jaar weer heerlijk kunnen genieten van de zon in uw tuin? Wilt u graag dat iedereen versteld staat van uw mooie tuin? Doe dan inspiratie op en bekijk de trends van dit jaar!

Trend 1: de duurzame, zelfvoorzienende tuin

 

Een moderne tuin is tegenwoordig niet meer hetzelfde als een strakke tuin. Anno 2017 gaat het om duurzaamheid en een natuurlijke uitstraling. Duurzaamheid was natuurlijk ook in 2016 al een trend, en dit zien wsteeds meer terugkomen in alledaagse achtertuinen. Tuinen met een moestuintje bijvoorbeeld, waar zelf groenten en kruiden verbouwd kunnen worden! Veel groen in de tuin is hierbij erg belangrijk. Het groen houdt echter niet alleen op in de tuin, maar wordt ook naar binnen door getrokken. Zo vervaagt de grens tussen binnen en buiten steeds meer, iets wat ook een duidelijke trend is in 2017.

Trend 2: tuin in het teken van ontspanning

Hoewel de natuur het voor een groot deel overneemt in onze tuinen, staan wij zelf ook nog in het middelpunt. Zo laten steeds meer mensen bijvoorbeeld een luxe terrasoverkapping plaatsen.

 Vroeger was dit nog erg duur, tegenwoordig niet meer. Er zijn zo veel verschillende opties, dat het voor ieder budget mogelijk is om een tuinoverkapping te laten plaatsen. En dat is erg handig, met onze Nederlandse zomers. Zo kunt u ook als er een zomerse bui aankomt, lekker droog in de tuin blijven zitten! Als u ideeën op wil doen voor een nieuw tuinontwerp, dan is het zeker slim om meteen te kiezen voor een terrasoverkapping. Zo kan alles in één keer worden gedaan! Hierbij horen natuurlijk bijpassende loungesets, zodat er optimaal ontspannen kan worden.

Ook wordt steeds vaker gekozen voor materialen die weinig tot geen onderhoud vereisen. Dit is iets wat ook samengaat met trend 1. Laat de natuur zijn gang gaan zodat u een mooie, natuurlijke tuin krijgt en u er optimaal van kunt genieten, zonder er al te veel werk aan te hebben.

Trend 3: meer kleur

In de tuin zien we ook steeds meer kleur. Niet alleen in bloemen en planten, maar ook in muren en schuttingen. Het mag weer om een hele muur in de tuin een mooie, vrolijke kleur te verven. Denk hierbij aan okergeel of bordeauxrood. Deze kleuren zijn helemaal hip! Deze kleuren geven je tuin energie en een gezellige sfeer. Combineer een wat fellere kleur met een lichtere versie voor nog meer dynamiek in je tuin.

 

Schakel een professional in

Er zijn natuurlijk nog veel meer tuintrends voor dit jaar. Belangrijk is dat u vooral kijkt naar wat u zelf mooi vindt, maar u kunt zich zeker laten inspireren! Wilt u echt drastische dingen veranderen aan uw tuin, dan is het slim om een professional in te schakelen. U kunt Rudy Vermeeren inschakelen voor verschillende zaken op het gebied van tuininrichting. Zo weet u zeker dat u deze zomer kunt genieten van een prachtige, moderne tuin die helemaal naar uw smaak is!