Veel mensen komen in hun leven een keer voor de keuze te staan: verbouwen of verhuizen? Vaak is dit het geval omdat ze hun huidige woning te klein vinden; ze hebben ruimtetekort. Misschien staat er gezinsuitbreiding op de planning, of wil je simpelweg meer leefruimte. Moet je dan gaan verbouwen of verhuizen? Om deze lastige keuze te kunnen maken, moet je teruggaan naar de reden waarom je niet helemaal tevreden meer bent in je woning. Dit kan namelijk verschillende redenen hebben:

De buurt is niet meer naar je zin

Vind je de buurt waarin je nu woont niet meer prettig? Of verwacht je gezinsuitbreiding en wil je dichterbij scholen en speeltuinen wonen, zodat je kind kan opgroeien in een kindvriendelijke omgeving? Als dit een van de grootste redenen is dat je niet meer tevreden bent in je huidige woning, is het zeker een goede reden om te verhuizen. Leg tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning dan wel de nadruk op de buurt en de voorzieningen die er in de omgeving zijn.

Ruimtegebrek

Zoals eerder aangegeven, is een groot deel van de mensen die niet meer tevreden is in hun eigen woning, niet meer tevreden omdat zij ruimtegebrek ervaren. Dit is echter niet direct een reden om te gaan verhuizen. Verbouwen of aanbouwen kan hier een hele goede optie zijn! Ben je verder nog helemaal tevreden met de woning en de buurt waarin je woont? Dan is het wellicht een beter idee om te gaan verbouwen. Een aanbouw laten plaatsen is natuurlijk een stuk goedkoper dan verhuizen, en kost ook een stuk minder moeite. Een aanbouw is namelijk binnen enkele weken al geplaatst, en kun je helemaal op maat laten maken, zodat het helemaal naar jouw zin en smaak is. Een aanbouw kan je daarnaast ook weer het gevoel geven dat je in een nieuwe woning zit, en lost natuurlijk direct het ruimtegebrek op.

Om ruimtegebrek op de bovenverdieping op te lossen, is het natuurlijk ook mogelijk om een dakkapel te laten plaatsen. Wil je bijvoorbeeld van de zolder een nieuwe slaapkamer maken, maar is het dak te schuin en is het daardoor niet mogelijk om er te staan? Dan is een dakkapel de ideale oplossing!

Meer redenen om niet te verhuizen

Veel irritaties in huis zijn makkelijk op te lossen door bijvoorbeeld te verbouwen of een deel aan te laten bouwen. Veel mensen zien verhuizen als een nieuw begin, maar realiseren zich niet wat voor consequenties dit met zich mee kan dragen. Ga je bijvoorbeeld in een ander dorp of in een andere stad wonen? Dan ga je waarschijnlijk verder weg wonen van je vrienden en familie. Deze ga je hierdoor ook minder zien, al denk je misschien dat dat wel meevalt. Als je hiervoor nu de auto moet pakken, zorgt dat wel degelijk voor een drempel!

Kun je dus aan je huis iets veranderen om de reden dat je wellicht wil verhuizen weg te nemen? Dan is het vrijwel altijd een slimmere keuze om je huis te laten verbouwen of een deel te laten aanbouwen. Zo ben je goedkoper uit en heb je toch het gevoel dat je in een nieuw huis woont!